Thuja Smaragd

Thuja Smaragd liknar mycket thuja ‘Brabant’. Båda barrträd är sorter av Thuja occidentalis eller – som det kallas på nederländska – livets västra träd. Dessa barrträd kommer från östra Nordamerika, men trivs också i det holländska klimatet. Det spelar ingen roll för dem om de är i solen eller i skuggan. Det enda du måste vara uppmärksam på är om jorden där du planterar din thuja inte är för våt eller för torr. Är så fallet eller är jorden väldränerad? Då kan denna vackra thujahäck växa i din trädgård.

Huvudskillnaden mellan thuja ‘Smaragd’ och thuja ‘Brabant’ är artens bladfärg. Så låt ditt val bero på vad du gillar bättre: den eleganta smaragdgröna av Thuja ‘Smaragd’ eller det färskare gröna bladverket och den gula nya shooten av Thuja ‘Brabant’. Dessutom växer thuja ‘Smaragd’ mindre snabbt än thuja ‘Brabant’. Detta gör ‘Smaragd’ thuja till en särskilt barrträdsart med lågt underhåll som till skillnad från de flesta andra barrträdsarter också kan planteras som en privatlivshäck i en mindre stadsträdgård.

Thuja ‘Smaragd’ är en favorit bland många trädgårdsmästare. Den smaragdgröna häckplantan är lätt att underhålla. Vi har listat de viktigaste funktionerna för dig.

Tillväxthastighet

Liksom andra barrträdarter är livets träd ‘Smaragd’ en snabbt växande häckväxt. Din häck blir cirka 35 till 40 centimeter hög per år. Smaragd är högst 4 meter hög och är därför lämplig för trädgårdar av olika storlek.

Densitet

Denna Thuja växer i en kompakt form och erbjuder därför mycket privatliv och skydd. Med en maximal bredd på 1,5 meter är din häck svår att tränga igenom och det går inte att se igenom den.

Härdig

Livets träd är väldigt hårda häckar. Även i temperaturer under -25 ° C håller ‘Smaragd’ upp utan problem. Med Thuja ‘Smaragd’ kan du vara säker på en häck som förblir vackert grön året runt. Så du kan njuta av en färgstark trädgård även på vintern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *